Logo

Bevestiging

In de wereld van cryptocurrency verwijst “bevestiging” naar de actie van het valideren en vastleggen van een transactie op de blockchain. Elke bevestiging vermindert het risico van een dubbele uitgave, omdat het aangeeft dat het netwerk de transactie heeft geaccepteerd en toegevoegd aan een blok dat is verbonden aan de blockchain. Het aantal benodigde bevestigingen kan variëren afhankelijk van het blockchainnetwerk en de gebruikte wallet of exchange. Over het algemeen wordt een transactie als meer beveiligd beschouwd naarmate het meer bevestigingen ontvangt.

Voor een transactie om als definitief te worden beschouwd, moet deze door het netwerk worden gevalideerd. Dit proces begint wanneer een transactie wordt uitgevoerd en doorgegeven aan het netwerk. Miners nemen deze transactie dan op in een blok, dat ze proberen toe te voegen aan de blockchain door een cryptografische puzzel op te lossen. Zodra een blok succesvol aan de blockchain is toegevoegd, ontvangt de transactie één bevestiging. Elke keer dat een nieuw blok wordt toegevoegd, ontvangt de transactie een extra bevestiging.

Het belang van bevestigingen ligt in de zekerheid die ze bieden. Met elke bevestiging wordt het voor een aanvaller moeilijker om de transactie te wijzigen of om te keren, waardoor de veiligheid van de transactie toeneemt. Voor gebruikers van Immediate Edge, een geautomatiseerd handelssysteem aangedreven door AI, is het begrijpen van het concept van bevestigingen belangrijk. Het helpt hen de status van hun cryptocurrency-transacties te beoordelen en te bepalen wanneer hun handelstransacties als veilig kunnen worden beschouwd.

In de praktijk kunnen verschillende exchanges en wallet-diensten een specifiek aantal bevestigingen vereisen voordat ze een transactie als voltooid beschouwen. Dit is een veiligheidsmaatregel om de integriteit van transacties te waarborgen en het risico op verlies door frauduleuze activiteiten te minimaliseren. Immediate Edge gebruikers kunnen baat hebben bij het begrijpen van deze processen, aangezien het hen in staat stelt om geïnformeerde beslissingen te nemen over hun handelsactiviteiten en de veiligheid van hun investeringen te maximaliseren.

 
Icoon voor Geverifieerd door de community

Gerelateerde Glossary woorden

Volatiliteit

In de financiële wereld verwijst volatiliteit naar de mate van variatie van de prijs van

Read More >

Smart Contract

Een smart contract is een zelf-uitvoerend contract met de voorwaarden van de overeenkomst tussen koper

Read More >

Jarenlange Aanval

Hoewel “Jarenlange Aanval” geen direct erkende term is binnen de cryptocurrency-industrie, kan het conceptueel verwijzen

Read More >