Logo

ERC-20 (Ethereum Request for Comment)

ERC-20 is een technische standaard die gebruikt wordt voor smart contracts op de Ethereum-blockchain voor de implementatie van tokens. ERC staat voor Ethereum Request for Comment, en de 20 is het unieke identificatienummer toegewezen aan deze specifieke standaard. Deze standaard definieert een reeks regels die alle Ethereum-tokens moeten volgen, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden uitgewisseld, overgedragen, of gebruikt binnen Ethereum-gebaseerde applicaties. De ERC-20-standaard heeft de creatie en verspreiding van fungibele tokens enorm vereenvoudigd, wat heeft bijgedragen aan de explosieve groei van het aantal projecten op Ethereum.

De belangrijkste functies die een ERC-20-token moet implementeren, omvatten het bijhouden van het totale aanbod, het balanceren van accounts, en het toestaan van overdrachten. Daarnaast bieden ze functies voor het goedkeuren van tokens door andere gebruikers en het uitvoeren van token-transacties namens de tokenhouder. Deze functionaliteiten zorgen voor een hoge mate van interoperabiliteit tussen verschillende applicaties en diensten binnen het Ethereum-ecosysteem.

Voor Immediate Edge-gebruikers kan de integratie van ERC-20-tokens betekenen dat ze toegang hebben tot een bredere reeks van cryptocurrencies om te handelen. Door de standaardisatie die ERC-20 biedt, kan het platform gemakkelijk verschillende tokens opnemen en gebruikers de mogelijkheid bieden om te diversifiëren in hun handelsstrategieën. Dit opent de deur naar een uitgebreidere deelname aan het Ethereum-ecosysteem, inclusief handel, investeringen en het benutten van DeFi-mogelijkheden.

De adoptie van ERC-20 heeft ook bijgedragen aan de ontwikkeling van de token-economie, waardoor bedrijven en ontwikkelaars een gestandaardiseerd kader hebben om hun eigen tokens te creëren voor een verscheidenheid aan doeleinden, zoals governance, utility, of zelfs als digitale representaties van fysieke activa. Voor platforms zoals Immediate Edge biedt dit een rijke bron van handelsmogelijkheden en de kans om te profiteren van de groei en innovatie binnen het Ethereum-netwerk.

 
Icoon voor Geverifieerd door de community

Gerelateerde Glossary woorden

Decentraal

Decentralisatie is een kernprincipe van cryptocurrency en blockchain-technologie. Het verwijst naar de verdeling van controle

Read More >